Felsefemiz, öğrenciyi bir bütün olarak geliştirmektir. Öğrencilerimiz sadece akademik olarak değil, 21. yüzyıl becerileri ile dünya standartlarında bir vatandaş olarak yetiştirilirler. Bu beceriler; derslerimiz, kulüp saatlerimiz, turnuvalarımız, yarışmalarımız ve çeşitli etkinliklerle elde edilir. Akademik bilgiler öğrencilerimizi ancak belli bir yere kadar getirebilir, gerçek dünyayı tanımaya ve keşfetmeye ancak mezun olduklarında hazır olacaklar.

Günümüzde üniversiteler ve işverenler, başvuruları değerlendirirken müfredat dışı faaliyetlere de önem veriyorlar. Göz önünde bulundurulan niteliklerden bazıları topluma hizmet, fiziksel rekreasyon, eleştirel düşünme, iletişim, iş birliği ve yaratıcılık becerileri ve çevre dostu olmaktır. CND Okullarında bulabileceğiniz okul ruhu ve kültürü bunun üzerine kuruludur.

Okulumuz, dünyanın önde gelen gençlik başarı ödülü olan “The Duke of Edinburgh”un gururlu bir üyesidir. Ödül, örgün eğitimin bir tamamlayıcısı olarak işlev görür ve programın amacı gençlerin en faydalı fırsatlardan bazılarının deneyimlemesine yardımcı olmaktır. Bu deneyimler kararlılık ve sebatla neler başarılabileceğinin pratik bir göstergesi olmaktadır . İstihdam fırsatlarının az olduğu bir çağda, bu beceriler gençlerin kariyer beklentilerini artırarak kolayca iş dünyasında fırsata dönüştürür.

“Yayılmaya değer fikirler”e çok önem veriyoruz. Okulumuzun tescilli TedEd öğrenci konuşma merkezi olmasının amacı da bu temel fikirden yola çıkarak  düşünceleri yaymak, başkalarına ilham vermek ve motive etmektir. TedEd görüşmelerimiz için bu yılki temamız “Sürdürülebilir Gezegen”di. Bu sayede öğrencilerimiz öykülerini herkesle paylaşma fırsatı buldular. Topluluk önünde konuşma becerilerini geliştirirken  mesajlarının hayata geçirilmesini deneyimlediler.

Öğrencilerimizin son iki yılda katıldıkları Dünya Akademik Kupası'nda, bir uluslararası tartışma yarışması birinciliği ve bir deneme yazma yarışmasının birinciliği kazandığını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz; tartışma, okuma, düşünme ve konuşma becerilerini bir sanat gibi bir araya getirerek fikirlerini keşfedip geliştirme ve yeteneklerini sergileme şansı buldular.