Tarihçe
Tarihçe
4 Kasım 1935 yılında Kırklareli'nde doğan Mahmut Naci Şener, Çapa Yatılı Öğretmen Okulunda okumak için İstanbul'a geliyor ve mezun olduktan sonra ilk öğretmenlik görevini Adana’da yapıyor. Daha sonra önceden Kırklareli'nde ilk okulda tanıştığı eşi Hatice hanım ile evlenip İstanbul'a taşınıyor ve okul müdürlüğüne terfi ediyor. Çeşitli okullarda okul müdürlüğünden sonra Cumhurbaşkanının onayı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk beş baş müfettişinden biri oluyor. Türkiye’nin tüm illerinde baş müfettişlik görevini yaparken bir süre sonra kızından ayrı kalamadığı için tekrar okul müdürlüğüne geri dönüyor ve Bakırköy Ticaret Lisesinde emekli oluncaya kadar müdür olarak çalışıyor.
Milli Eğitim camiasının namı değer Mahmut Hocası olarak tanınan Naci Bey'in tek hayali özel bir okul kurmak ve orada çağdaş, yenilikçi ve Atatürkçü vizyonu ile bir eğitim verebilmektir.
Bu sırada Bakırköy de Anap İlçe Teşkilatını kurucularından oluyor ve Bakırköy Belediye Başkanı Yardımcısı olarak görev alıyor. Bu görevinde bir-iki sene kaldıktan sonra okul kurma hayali ile görevinden ayrılıyor ve 1986 yılında Istanbul Merter’de iki bina kiralayarak Özel Şener Kolejini kuruyor. O dönem birçok konuda ilk olan okul, ilk senesinde 150 öğrenci kayıt alarak eğitim öğretime başlıyor. Burada Türkiye’nin ilkleri gerçekleşiyor ve akıllı tahta kullanımı gibi çok yenilikçi uygulamalar yapılıyor.
Bu arada okul ilk 3 senede 1000 kayıtlı öğrenciye ulaşıyor ve yaklaşık 10 yıl başarı ile hizmet veriyor.
Bu ilk 150 ve sonrası öğrenciler arasından mezunlar Türkiye’nin üniversite sınavlarında 3.lük ve 5.lik gibi çok önemli başarılar elde etmiş, aynı öğrenciler Boğaziçi Üniversitesi gibi birçok köklü okulda okumuşlardır. İngilizce eğitim veren bu köklü üniversitelerin hepsinde hazırlık sınıfını Şener Koleji'nde verilen üstün İngilizce eğitimi sayesinde fire vermeden geçmişlerdir. Bu Türkiye’nin o dönem ki eğitim öğretim ortamı içerisinde özel okul olarak inanılmaz bir başarı olmuştur.
Mahmut Hoca bu süre içerisinde devamlı kendi hayalindeki okul binasını yapmak, öğrencilere daha da iyi imkanlar sunmak için arazi arayışı içerisindeyken, 1992 yılında Florya Caddesi üzerinde aldığı arazinin üzerine kapalı spor salonu, konferans salonu, yüzme havuzu gibi birçok faaliyete uygun bir okul yaptırarak ikinci okulu olan Prestij Kolejini kuruyor. İki okulu bir arada idare etmek istese de sonunda Özel Şener Kolejini kapatarak Prestij Kolejine konsantre oluyor. 1992- 2005 yılları arası Prestij Koleji'ni yönetiyor. Kızı Özlem Hanım'ı da öğretmen olması için teşvik eden Naci Bey'in, 3 çocuğu Dinçer Şener (Hannover Üniversitesi Makine Mühendisliği) , Serdar Şener (Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimleri) ve Özlem Şener Öz (Marmara Üniversitesi) de okulun devamı için el ele vererek destek çıkıyor. Özlem Şener Öz daha sonra Prestij Koleji'nin lise müdürlüğünü de yapmıştır.
Mahmut Hoca'nin torunu Cem Şener (Bilgi Üniversitesi İşletme-Ekonomi (Üstün Başarı) programı (London School of Economics- Business& Economics) de Prestij Koleji'nde okumuş ve aynı kendisi gibi Cem Bey de ileride Prestij Koleji ilkokuldan sınıf arkadaşıyla evlenmiştir. Prestij Koleji dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış birçok başarılı öğrenciye eğitim öğretimde destek çıkmıştır.
Bu gün 44 değişik ülkeden öğrenci barındıran CND Okulları isim değiştirse de aynı imkanlar ve şevkle öğretim hizmetine devam etmektedir. 3 kuşak eğitimci bir ailenin modern ve yenilikçi yaklaşımıyla 21.yüzyıla uluslararası bir platformda eğitim öğretimi devam ettirmeyi amaçlamaktadır.